top of page
  • Yazarın fotoğrafıSabuni

Doğal Sabun

Güncelleme tarihi: 27 Kas 2018

Gelişen teknoloji ile birlikte, kullanım kolaylığı ile zaman kazandıran ve albenilerinden dolayı tercih edilen deterjanları kullanırken, kimyasallarla çevremizi nasıl kirlettiğimizin farkına varmıyoruz.


Evimizde olmazsa olmaz sabunun kalitesi, kullanılan ham maddelerin niteliği ile orantılıdır. Sabun üretiminde cildi besleyici özelliği en zengin doğal ürün zeytinyağıdır. Yüksek kalite zeytinyağı ile üretilen sabunlar açık krem renginde ve kokusuzdur. Renkli ve kokulu sabunlar alkol bazlı kimyasallar içerdikleri için bitkisel içerikli olarak üretilseler bile, içerdikleri yağların cilt için faydalı özellikleri üretim aşamasında büyük ölçüde kaybolur.


Düşük kalite (dip/prina) zeytinyağlarının işleme tabi tutulmadan yenmesi mümkün değildir.


Genellikle sabunluk yağ olarak değerlendirilen bu yağlardan yeşil veya kahverengi görünümlü sabunlar elde edilir. Bu tür sabunların da besleyici özellikleri düşüktür.


Zeytinyağı A,E,D,K vitaminleri içerir. Birinci kalite sofralık zeytinyağı ile üretilen sabunlar cildin doğal nem dengesini korur, genç ve yumuşak görünmesini sağlar. Doğal sabun üretiminde zeytinyağının içerdiği vitaminleri ve sabunun cilde besleyici özelliğini korumak amacıyla, üretimin “soğuk işlem” metodu ile yapılması gerekir.


Doğal Sabunlar üretim ve kullanım aşamasında çevre ve doğal su kaynaklarını zararlı atıklarla kirletmez. Ekolojik dengeyi korur; çevre dostudur.


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page